Olakšice zbog suše od sledeće nedelje

Poljoprivrednici koji su pretrpeli štetu mogu da očekuju pomoć.

1782

Pomoć poljoprivrednicima koji su imali velike štete zbog suše biće u vidu olakšica, kada je reč o odvodnjavanju, troškovima za gorivo, semena i slično. Republička i pokrajinska Vlada doneće šest do sedam mera, a sa primenom nekih od njih počeće se već sledeće nedelje.

„Naknade za odvodnjavanje biće regulisane u skladu sa zahtevima poljoprivrednih organizacija i mislim da će one biti vrlo zadovoljne onim sa čime ćemo izaći. Kompenzovaćemo troškove koji nastaju na osnovu nevraćanja dela ili potpunog iznosa akcize na dizel gorivo. Ići ćemo i na semensku robu, a produžićmo i rok za subvencionisane kredite i povećaćemo iznos sredstava za te kredite, kako bismo regulisali proizvodnju za jesenju i prolećnu setvu“, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, gostujući na RTV.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević dodao je da se sa merama čekalo, jer je bilo potrebno sagledati stanje na terenu i egzaktne podatke, a ne donositi odluke na osnovu procena. Navodi da je situacija najlošija u Banatu.

Nezahvalno je, neozbiljno i neodgovorno pričati o krajnjim rezultatima ovogodišnje žetve, dok se ona ne završi, istakao je Radojević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here