Асфалтирање улица у Блоку „Калош“

Активности у Месној заједници „Стари град“ током наредних недеља

1070

БАЧКА ПАЛАНКА – Веома амбициозан план рада у наредном периоду има Месна заједница „Стари град“.


О тренутним активностима ове месне заједнице, као и онима у наредном периоду, нешто више за бачкопаланачке Недељне новине рекао је Зоран Баћина, председника Савета МЗ „Стари град“.

– У току су радови на уређењу излетишта „Багер“. Реч је о пословима који се обављају на овом излетишту, готово сваке године крајем зиме и почетком пролећа. Ови радови се изводе, пре свега са циљем, како би се спремно дочекала предстојећа купалишна сезона. Тренутно су радови интензивирани на чишћењу грана, али и отпада који се налази на делу овог популарног излетиштамеђу становницима Старе Паланке. Поред тога, обавиће се и послови на поправци летњиковаца, сунцобрана, клупа за излетнике. Поменуте послове обавља радник запослен у МЗ „Стари град“, као  и ентузијасти – чланови Савета МЗ „Стари град“. Радови по неким нашим проценама, требали би трајати петнаестак дана. Желим да напоменем, да ће средства која су добијена од стране локалне самоуправе, бити правилно распоређена и усмерена искључиво, за ове намене. Искористио бих и ову прилику, да се захвалим Браниславу Шушници председнику општине, што је део буџетских средстава определио као помоћ Месној заједници „Стари град“ – наводи Баћина.

С обзиром, да је пролеће на прагу, Зоран Баћина је искориостио прилику да грађанима МЗ „Стари град“, упути апел.

– Искористио бих и ову прилику да упутим апел свим грађанима да очисте јавне површине испред својих кућа, пре свега да уклоне смеће. Ово првенствено због тога, да би овај део БачкеПаланке (читај „Стари град“) и даље био уредан и леп. Уосталом, ово је део града на који први наилазе сви они који из правца Новог Сада долазе у Бачку Паланку. Дакле, проласком кроз „Стари град“, они на неки начин стичу утисак о целој Бачкој Паланци. Први утисак је, свакако веома важан. Овај мој апел упућен је ка њима, а с намером да и даље показују да су добри и прави домаћини, али да такви буду и даље – истакао је Баћина.

О скорашњим плановима Баћина, председник Савета МЗ „Стари град“ је рекао:

– Од опредељених средстава за МЗ „Стари град“ планирано је њихово улагање за уређење објекта месне заједнице, као и површина око њега. Дакле, партерно ћемо уредити део испред месне заједнице, а обавићемо и неке грађевинске радове на самом објекту. Просторије некадашње поште биће на услузи грађанима, и моћи ће да их
евентуално користе нека удружења. Нашим грађанима просторије месне заједнице су увек доступне, као место где могу да изнесу своје жеље, потребе, проблеме и друго. У сарадњи са локалном самоуправом, ми те проблеме и решавамо, а са ЈП „Стандард“  коначно крећемо у реализацију раније зацртаних планова. Ради се о пресвлачењу
асфалтом попречних улица у Блоку „Калош“. Радови на пресвлачењу асфалтном подлогом, биће обављени у улицама Радивоја Ћирпанова, Вере Павловић, Олге Петров и Васе Стајића. Ради се о попречнимулицама. Улица Вукице Митровић је у солидном  стању, и неће се овај пут радити – наводи Баћина и додаје:

– На вишегодишње захтеве грађана, МЗ „Стари град“ и локална самоуправа, изашли су им у сусрет и прихватили њихове захтеве. Поменуте улице, комплетно нису пресвлачене асфалтом још од осмамдесетих година. Апеловао бих на грађане који живе у улицама где ће се постављати нови асфалт, а који имају било какве пољопривредене машине, приколице, аутомобиле, које држе на јавним површинама да их уклоне, и омогуће извођачу радова да планиране послове обави – каже Зоран Баћина.

Наредних дана почеће радови на асфалтирању поменутих улица. Средства су обезбеђена из буџета општине Бачка Паланка и опредељена за ову намену.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here