Ажурирање бирачког списка у општини Бачка Паланка

Проверите да ли сте на бирачком списку и да ли су ваши подаци тачни

398

БАЧКА ПАЛАНКА – Општинска управа Општине Бачка Паланка обавештава грађане о ажурирању дела јединственог бирачког списка за подручје Општине Бачка Паланка, поводом расписаних избора за народне посланике, који ће се одржати дана 03.04.2022. године.


Грађани који имају пребивалиште на територији општине Бачка Паланка, до 18.03.2022. године до 24.00 часа могу извршити увид у део бирачког списак за подручје општине Бачка Паланка у циљу провере личних података уписаних у бирачки списак и поднети захтев за упис, брисање, измену, допуну или исправку неких чињеница у бирачком списку, уз личну карту, и то: у насељеним местима, Обровац, Пивнице, у зградама месних канцеларија код шефа месне канцеларије, а у Бачкој Паланци, у згради Скупштине општине, улица Краља Петра Првог 16, канцеларија број 3 приземље, код овлашћеног лица за ажурирање бирачког списка, где је део бирачког списка за подручје Општине Бачка Паланка изложен на увид, а нарочито ако су грађани-бирачи после претходних избора и задњег ажурирања бирачког списка:

  • стекли пунолетство или ће исто стећи закључно са 03. 04. 2022. године
  • извршили промену личног имена, стално се настанили на подручју Општине Бачка Паланка или
  • извршили промену места пребивалишта или адресу становања.

Обавештавају се грађани да могу, најкасније до 12.03.2022. године, поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати према месту боравишта у земљи или иностранству.

Право на упис и промене у бирачком списку имају и интерно расељена лица која имају боравиште на територији Општине Бачка Паланка.

Увид у бирачки списак и право на подношење захтева за измену бирачког списка, од проглашења изборне листе, имају и подносиоци изборне листе уз приложено овлашћење и потребне доказе, по истом поступку по коме то право имају и грађани.

УВИД у бирачки списак грађани могу извршити сваког радног дана и суботом у времену од 09:00 до 13:00 часова у напред наведеним службеним просторијама, као и електронским путем на интернет страници Министарства за државну управу и локалну самоуправу: https://upit.birackispisak.gov.rs уношењем податка о јединственом матичном броју грађана и регистарском броју личне карте, односно броју пасопша у одговарајуће поље.

Грађани се такође обавештавају да после закључења бирачког списка, упис и промене у бирачком списку могу вршити само путем Министарства за државну управу и локалну самоуправу, а најкасније 72 часа пре дана одређеног за одржавање избора, подношењем захтева непосредно или преко Општинске управе Општине Бачка Паланка.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here