Добићемо „унутардржавни“ мост на Дунаву код Бачке Паланке?

Расписан тендер за последњи услов за грађевинску дозволу

11020

ЈП Путеви Србије расписали су јавну набавку техничке контроле пројекта за грађевинску дозволу за изградњу моста на Дунаву код Бачке Паланке са прилазима.


Подсетимо, пројекат градње моста између Нештина и Бачке Паланке преко Дунава најављен је још 2014. године, а у децембру прошле године објављен је тендер за израду пројекта за грађевинску дозволу. Посао вредан 44,8 милиона динара добили су Саобраћајни институт ЦИП и Геомеханика доо Београд.

Мост дужине 1.989. метара представљаће везу Бачке Паланке са Нештином, Ередевиком, Кузмином и државном границом са Босном и Херцеговином.

Бачка Паланка већ има мост на Дунаву, али он води у Хрватску.

Тендер истиче 7. јунa.

5 Kоментара

  1. Ovo je jedino rešenje višegodišnjeg problema,gde građani jedne opštine putuju u svoj grad preko druge države i unije (EU),đaci u škole,a carinici pretresaju vozila. Bilo koji međudržavni spor, može da zaustavi ili oteža i ovako nenormalan saobraćaj .Skupa investicija,ali neophodna.Nadajmo se da će biti i realizovana.

  2. Ja sam prevozio stanovnike Neština u Bačku Palanku i to ujutru 5h. u 13h i to brodom sa 47 sedišta bilo je lepo i interesantno Pozdrav za sve neštince nadamse da me nisu zaboravili

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here