Dobitnik Oktobarske nagrade za 2020. – Udruženje građana „Revena“

589

BAČKA PALANKA: Dobitnik Oktobarske nagrade u vidu plakete za 2020. godinu je Udruženje građana „Revena“ iz Bačke Palanke.


Udruženje građana „Revena“ zvanično je osnovano 2014. godine ali su aktivnosti ovog udruženja započele još 2010. godine, kada je grupa aktivista odlučila da napravi jedan novi i pomalo drugačiji vid druženja.

Za mesto druženja je odabrana šuma „Bagremara“, a datum druženja je Sretenje Gospodnje, 15. februar što je ujedno i Dan državnosti Srbije.

Udruženje po svom statutu, a i po svom delovanju neguje tradicionalne narodne i porodične vrednosti, druženje i boravak u prirodi za sve uzraste.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

Broj učesnika se povećavao iz godine u godinu, da bi 2020. godine dostigao oko 3000 učesnika, čime je „Revena“ postala najveća manifestacija u opštini posle „Dunavskog bala“.

Na svakom druženju okupljaju se gosti iz Bajine Bašte, Inđije, Novog Sada, Beograda, Bača, Sombora, Apatina, a takođe iz Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske, što samo po sebi doprinosi promociji Bačke Palanke, kako u turističkom tako i u svakom drugom pozitivnom smislu.


Pogledaj: Dan opštine Bačka Palanka: Dodeljene Oktobarske nagrade (VIDEO)

Pogledaj: „Revena“ okupila rekordan broj posetilaca

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here