Dodeljeno 15 seoskih kuća za izbeglice u opštini Bačka Palanka

Potpisani Ugovori pomoći za poboljšanje uslova stanovanja izbeglih lica kroz kupovinu seoske kuće

2248
Foto: Opština Bačka Palanka

U sredu, 31. marta u 10:00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bačka Palanka, potpisani su Ugovori pomoći za poboljšanje uslova stanovanja izbeglih lica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi (bela tehnika i nameštaj) za adaptaciju predmetne kuće.


Dodeljeno je 15 seoskih domaćinstava do 9500 eura, i 15 paketa po 1500 eura za građevinski materijal ili opremu, što je ukupno 165.000 eura.

Sporazumom o donaciji zaključenog između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije u vezi Regionalnog stambenog programa – Potprojekat 9, obezbeđena su sredstva namenjena za rešavanje stambenih potreba izbeglica, korisnicima koji su ispunili uslove.

Ugovor o grantu – Regionalni stambeni projekat u Republici Srbiji zaključen je između Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru doo Beograd i Opštine Bačka Palanka, o dodeli seoskih domaćinstava i malog granta.

Regionalnim stambenim programom, koji su finansirali donatori preko Razvojne banke Saveta Evrope u našoj Opštini kupljeno je 26 seoskih kuća u ranijem periodu i 15 seoskih domaćinstava, koji su danas potpisani Ugovori.

Ovim putem je obezbeđeno i 23 paketa građevinskog materijala, 16 stambenih jedinica, 8 montažnih kuća i 12 stambenih jedinica „ispod crte“.

U okviru Regionalnog stambenog programa preko Razvojne Banke Saveta Evrope, odnosno donatora za izbegla lica u budžet Opštine Bačka Palanka stiglo je 1.500.000,00 eura.

U toku su programi koji se finansiraju iz budžeta Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije uz učešće naše Opštine 10%.

Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka čestitao je svima, koji su potpisali ugovor i istakao da se nada da se ovim putem pomoglo onima kojima je to najpotrebnije putem obezbeđenja krova nad glavom.


Pogledaj: Regionalna deponija korak ka odgovarajućem rešenju odlaganja otpada i za opštinu Bačka Palanka

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here