Формирана комисија за доделу средстава за унапређење енергетске ефикасности

Ова комисија ће разматрати приспеле захтеве грађана за замену столарије

908

БАЧКА ПАЛАНКА – Општинско веће, којим је председавао заменик председника Општине Мита Лачански, усвојио је решење о саставу Комисије за спровођење поступка доделе бесповратних средстава за суфинансирање активности на унапређењу енергетске ефикасности стамбених зграда, породичних кућа и станова.


Ова комисија ће разматрати приспеле захтеве грађана за замену столарије, уређење фасада и замену котлова за грејање, али тек по објављивању јавног огласа.

Састав комисије чине председник Тодор Чулић и чланови Милкица Петржљан, Јелена Галић, Никола Марјанац, Ивана Николић, Биљана Гајтовић и Соња Радовић – Марић.

Руководилац Одељења за привреду Општинске управе Зоран Баћина је том приликом додао да је на сајту Министарства енергетике објављено да је Општина Бачка Паланка ушла у процес доделе бесповратних средстава за суфинансирање замене столарије на стамбеним зграда, породичним кућама и становима са циљем унапређења енергетске ефикасности.

Да подсетимо, локална самоуправа је за ову намену определила 10 милиона динара из општинског буџета, а на ту суму ће Министарство енергетике додати још 10 милиона динара. Према речима Баћине, очекује се велики број захтева грађана за замену столарије, с обзиром да је интересовање велико.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here