Isporučen natrijum-hipohlorit za sve građane opštine Bačka Palanka

3473

BAČKA PALANKA: Iz JKP „Komunalprojekt“ obaveštavaju građane Bačke Palanke da je distribucija natrijum-hipohlorita obavljena u svim mesnim zajednicama na teritoriji Opštine Bačka Palanka, osim Neština i Vizića gde će sredstvo biti dostavljeno u ponedeljak 06.04.2020. godine.

Građani mogu u mesnim zajednicama da preuzmu određene količine dezinfikacionog sredstva, tačnije 5 litara po domaćinstvu. Neophodno je poneti sopstvenu ambalažu. Dok upravnici zgrada mogu lično preuzeti na fabrici vode do 10 litara sredstva, kako bi i ulazi zgrada bili redovno dezinfikovani. Obzirom da se pomenuto sredstvo proizvodi na
fabrici vode JKP „Komunalprojekt“-a svakoj mesnoj zajednici je dostavljena određena količina dezinfikacionog sredstva, a kako se bude javljala potreba za još sredstva JKP „Komunalprojekt“ će dostavljati po potrebi.

Važno je naglasiti da je sredstvo za dezinfekciju besplatno i da svaki građanin ima pravo na njega.

Obzirom da je sredstvo na bazi hlora, obavezno je pridržavati se uputstva za korišćenje koje ćete dobiti u mesnoj zajednici. Sredstvo je pre svega namenjeno spoljnoj upotrebi. Dezinfekcija ovim sredstvom može se vršiti u dvorištima, ulazima zgrada, na raznim betonskim površinama. Takođe, mogu se dezinfikovati i pločice, kao i metalne brave i rukohvati. Sredstvo ne sme biti u direktnom kontaktu sa kožom, te apelujemo još jednom da se striktno pridržavate uputstva za korišćenje.

Kako situacija nalaže, dosta građana naše opštine je u samoizolaciji, ali ukoliko Vam je sredstvo potrebno, a niste u mogućnosti sami da dođete po njega, mladi volonteri Kancelarije za mlade Opštine Bačka Palanka stoje Vam na raspolaganju.

Kontakt telefoni pozivnog centra su 021 21 01 117, 060 59 79 414, 060 59 79 410.


Možda vas zanima:

Kako će funkcionisati podela sredstva za dezinfekciju u Bačkoj Palanci?


„Napomenuli bismo i da se dezinfekcija u Bačkoj Palanci svakodnevno odvija. Dezinfikuju se javne površine, najfrekventnije lokacije, ali i same ulice. Kako smo već naveli, naseljena mesta su dobile određene količine natrijum-hipohlorita i skoro sve mesne zajednice su organizovale dezinfekciju svog mesta.

JKP „Komunalprojekt“ radi sve što je u našoj moći kako bismo smanjili mogućnost širenja zaraze te Vas podsećamo da ostanete kod kuće i na taj način spasite živote“ – napominju u saopštenju iz JKP „Komunalprojekt“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here