Javni poziv za kupovinu stanova izbegličkim porodicama i u opštini Bačka Palanka

Kupovina stanova, koji su namenjeni prethodno izabranim izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske, deo je Regionalnog stambenog programa

1401
Фото: Canva

BEOGRAD: Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru Beograd i Komesarijat za izbeglice i migracije objavili su javni poziv za dostavljanje ponuda fizičkih i pravnih lica koja prodaju stanove, a za dalju kupovinu stanova u javnu svojinu, na području 14 opština u Srbiji.


Kupovina stanova, koji su namenjeni prethodno izabranim izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske, koje do danas nisu rešile svoje stambeno pitanje, deo je Regionalnog stambenog programa.

Kako se navodi u saopštenju, stanovi se kupuju na tržištu kroz postupak dostavljanja pismenih ponuda i izbora najpovoljnijih ponuđača u Somboru, Šapcu, Šidu, Odžacima, Boru, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Kikindi, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Sremskim Karlovcima, Staroj Pazovi, Novom Sadu i Paraćinu.

Javni pozivi su u toku, a rok za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova za sve opštine je do 31. decembra, sa mogućnošću produženja.

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja prodaju stanove i ispunjavaju uslove iz Javnog poziva, koji je, kao obrasci ponuda, objavljen na internet strani Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru i Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije.

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, čiji je cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.

Program se sprovodi uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima EU, koja je najveći donator, SAD, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here