JKP „Komunalprojekt“ godinu završio „u plusu“, broj sahrana u 2020. povećan

941

BAČKA PALANKA: Izveštaji o radu za prethodnu 2020. godinu javnih preduzeća i ustanova sa teritorije opštine Bačka Palanka, našli su se na sednici Opštinskog veća održanoj danas (10.03.). 


Prema rečima izvestioca, na poslovanje Javnog komunalnog preduzeća „Komunalprojekt“, Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“, Kulturnog centra Bačka Palanka kao i Turističke organizacije opštine Bačka Palanka, umnogome je u prošloj 2020. godini uticala pandemija korona virusa.

Najviše rasprave, ipak je bilo oko rada JKP „Komunalprojekta“. Ovo preduzeće ostvarilo je ukupan prihod u iznosu od 603.884.416,59 dinara, dok su rashodi 602.144.588,35 dinara. Na kraju 2020. godine bačkopalanačko javno komunalno preduzeće ostvarilo je dobit u iznosu od 1.739.898,24 dinara.

Zamenik predsednika opštine Bačka Palanka, Mita Lačanski osvrnuo se na dva, po njegovom mišljenju, trenutno najveća problema u radu JKP „Komunalprojekta“. Za govornicom on je istakao da postoji problem sa manjkom broja grobnih mesta u Mladenovu te da se to pod hitno mora rešiti. Drugi problem je, kako je rekao, broj napuštenih pasa koji je završio u azilu u 2020. godini koji je daleko veći od broja udomljenih ljubimaca.

U Izveštaju o radu se navodi da je JKP „Komunalprojekt“ u 2020. godini obavio ukupno 824 sahrane, od toga 432 u Bačkoj Palanci i 392 u naseljenim mestima. Kada je u pitanju rad prihvalitišta za pse u Novoj Gajdobri, na teritoriji opštine Bačka Palanka uhvaćeno je i zbrinuto 355 pasa, a sklopljeno je 45 ugovora o trajnom usvajanju životinja u prošloj 2020. godini.

„I usled teške situacije, „Komunalprojekt“ je poslovao pozitivno, što je svakako za pohvalu. Ono što treba istaći jeste da se broj sahrana znatno povećao, ali i broj napuštenih pasa na teritoriji naše opštine. Obim posla se povećava, ali je činjenica da je preduzeće poslovalo pozitivno, u ovom momentu važna“, rekao je predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica.

Većnici su pohvalili ovakav izveštaj i ostvarenu dobit i ukazali na činjenicu da se JKP „Komunalprojekt“ ne finansira iz opštinskog budžeta i da se sve što lokalna samouprava preusmerava ovom preduzeću odnosi na infrastrukturne projekte.


Pogledaj: Policija pojačava kontrolu na pešačkim prelazima

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here