„Новац добијен приватизацијом Јадрана усмерити у Нову Гајдобру“

Из МЗ Нова Гајдобра апелују Општини Бачка Паланка

1035
Извор: Недељне новине

Савет Месне заједнице Нова Гајдобра апелује на општину да средства која су добијена приватизацијом АД „Јадран“ усмери на решавање комуналних и инфраструктурних проблема у селу.


Наиме, приватизацијом Земљорадничке задруге „Јадран“ коју је купила „Банија Пал“ из Темерина, локална самоуправа је приходовала пет одсто од продајне цене, односно 19 милиона динара.

По оној „вратите нам наше новце“ становници Нове Гајдобре очекују од локалне самоуправе да реши неке њихове проблеме, а не да средства оду у неко друго село.

– Тих пет одсто средстава се издвајају за финансирање развоја инфраструктуре локалне самоуправе према субјекту приватизације, у овом случају Нове Гајдобре, каже председник Савета МЗ Нова Гајдобра, Младен Лучић и додаје:

– Сматрамо да добар део од 19 милиона динара треба да заврши у нашем месту кроз унапређење инфраструктуре која је у јако лошем стању. Ту мислимо да поједине улице које је потребно асфалтирати, односно пресвући асфалтном подлогом, изградњу паркинга у центру села, као и на завршетак нове зграде Месне канцеларије која је у фази изградње већ пет година. Будући да смо и раније имали добру сарадњу са председником Општине и руководством локалне самоуправе, очекујемо да се наша молба уважи.

Становници Нове Гајдобре су у више генерација учествовали у изградњи „Јадрана“, а сада траже да се тај новац врати у Нову Гајдобру кроз улагања у инфраструктуру. На тај начин решио би се велики број проблема који муче становнике овог места.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here