Новчана казна за бацање смећа у Бачкој Паланци (ВИДЕО)

Казне неће заобићи ни продавце воћа, поврћа, цвећа, уколико за то користе јавну површину

2016

БАЧКА ПАЛАНКА – Новчану казну у износу од 20.000 динара, платиће свако физичко лице, уколико баца отпад ван канти за смеће, али и ако ствара нечистоћу на јавној површини, на било који начин.


Та одлука донета је на последњој седници Скупштине општине Бачка Паланка. Казне неће заобићи ни продавце воћа, поврћа, цвећа, уколико за то користе јавну површину. Више о изменама Одлуке о комуналним делатностима у општини Бачка Паланка, за Јутарњи програм Радио-телевизије Војводине говорио је председник Скупштине општине Бачка Паланка, Милан Чавић.

Детаљније о овој одлуци и висинама новчаних казни погледајте ОВДЕ.

2 Kоментара

  1. Zelim da dam punu podrsku povecanu novcanih kazni za bacanje smeca van kontejnera, u ulicne koroe za smese i na javne povrsine. Mesto da razvijamo svest ljudi o potrebi ocuvanju svoje sredine i ekologiji, stanovnici Partizana i glavne ulice od Katolicke crkve do semafora iza pijace izbacuju smece na javne povrsine , kao i u uzanoj ulici, tako da gradjani svakodnevno prolaze kroz ulicu koja je deponija za smece. Privatne radnje i kafici , ulicni prodavci su takodje glavni akteri koji prljaju grad. Komunalni inspektori odmah u akciju i pokazite nedelju dana da podrzzvate nove kazne i bice red u gradu.

  2. Kazne su postojale i ranije. Bilo bi građanima zanimljivo da čuju, koliko je kazni izrečeno i naplaćeno do sada,unazad po godinama…ko ih je izrekao, kome i za koje komunalne prekršaje… Inače,imali smo pre nekog vremena događaj gde je opštinski komunalni inspektor išamaran od strane počinioca komunalnog prekršaja… Epilog? Podneta je prijava za šamaranje službenog lica. Ta prijava se „odmarala“ u nečijoj fioci pa je nastupila zastara… Da nije tužno, bilo bi baš smešno. Eto, tako to izgleda „na terenu“…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here