Nove naredbe Opštinskog štaba za vanredne situacije

Pored usklađivanja sa merama Vlade Republike Srbije, u opštini Bačka Palanka važiće još neka ograničenja

2122

Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Bačka Palanka na sednici održanoj u petak, 04.12. doneo je nove naredbe koje su u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o ograničenju radnog vremena za pojedine privredne subjekte.

Ograničava se, u periodu od 04. do 15. decembra radno vreme objekata na teritoriji opštine Bačka Palanka u kojima se obavlja delatnost:

  • pružanja usluga u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića (restorani, kafići, klubovi i sl.),
  • pružanja usluga u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost uoblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace, igraonice i sl.)
  • priređivanje posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, kockarnice i sl.)
  • pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički saloni, frizerski saloni, saloni lepote),
  • u oblasti kulture koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru (bioskopi, muzeji, galerije) i
  • oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajni neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fintes centri, teretane, vežbaonice i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i sl.)

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

tako da ti objekti mogu raditi radnim danima u periodu od 05:00 do 17:00 časova, uz poštovanje svih ranije donetih naredbi, preporuka i mera i cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti covid-19.

Od ovog ograničenja izuzimaju se:

  • apoteke, ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge, benziske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane na teritoriji opštine Bačka Palanka,
  • trgovinske i druge radnje i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda na teritoriji opštine Bačka Palanka kojima se dozvoljava da radno vreme, počev od 04. decembra 2020. zaključno sa 15. decembrom organizuju do 21:00 čas, kao i subotom i nedeljom uz poštovanje svih ranije donetih naredbi, preporuka i mera,
  • objekti na teritoriji opštine Bačka Palanka u oblasti kulture (bioskopi, muzeji, galerije), kojima se dozvoljava, od 04. decembra do 15. decembra, rad u dane vikenda, uz poštovanje svih ranije donetih naredbi, preporuka i mera,
  • pijace na teritoriji opštine Bačka Palanka, kojima se dozvoljava da radno vreme počev od 04. do 15. decembra u dane vikenda organizuju u periodu od 06:00 do 15:00 časova.
  • sve druge radnje, objekti i mesta na teritoriji opštine Bačka Palanka (obućarske, krojačke, stolarske, staklorezačke i slične radnje, servisi, tehnički pregledi i sl.) na kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije obavezno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja kojima se dozvoljava, počev od 04. do 15. decembra, rad subotom do 17:00 časova.

Zabranjuje se korišćenje školskih sala osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Bačka Palanka i objekata kojima upravlja USR „Tikvara“ Bačka Palanka za održavanje treninga i utakmica svim sportskim klubovima i drugim učesnicima u sistemu sporta.

Od ove zabrane izuzimaju se redovna sportska takmičenja na teritoriji opštine Bačka Palanka, koja su ranije zakazana u redovnom sistemu takmičenja u koje je u slučaju održavanja potrebno organizovati uz najstrože poštovanje i primenu svih mera zdravstvene zaštite i naredbi i preporuka Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba Vlade Republike Srbije.

Ova odluka stupa na snagu danas, 04.12.


Pogledaj: U opštini Bačka Palanka preko 1000 aktivnih slučajeva

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here