Nove naredbe Opštinskog štaba za vanredne situacije

48

Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Bačka Palanka na sednici održanoj u ponedeljak, 21.12. doneo je nove naredbe koje su u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o ograničenju radnog vremena za pojedine privredne subjekte.

Ograničava se, u periodu od 21. do 25. decembra radno vreme objekata na teritoriji opštine Bačka Palanka u kojima se obavlja delatnost:

 • u oblasti trgovine na malo (trgovinske i druge radnje)
 • pružanja usluga u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića (restorani, kafići, klubovi i sl.),
 • pružanja usluga u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost uoblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace, igraonice i sl.)
 • priređivanje posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, kockarnice i sl.)
 • pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički saloni, frizerski saloni, saloni lepote),
 • u oblasti kulture koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru (bioskopi, muzeji, galerije) i
 • oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajni neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fintes centri, teretane, vežbaonice i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i sl.)

tako da ti objekti mogu raditi radnim danima u periodu od 05:00 do 20:00 časova, uz poštovanje svih ranije donetih naredbi, preporuka i mera i cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti covid-19.

 

Od ovog ograničenja izuzimaju se:

 • apoteke, ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge, benziske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane na teritoriji opštine Bačka Palanka,
 • trgovinske i druge radnje i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda na teritoriji opštine Bačka Palanka kojima se dozvoljava da radno vreme, počev od 21. decembra 2020. zaključno sa 25. decembrom organizuju do 21:00 čas, kao i subotom i nedeljom uz poštovanje svih ranije donetih naredbi, preporuka i mera,
 • objekti na teritoriji opštine Bačka Palanka u oblasti kulture (bioskopi, muzeji, galerije), kojima se dozvoljava, od 21. decembra do 25. decembra, organizuju do 21:00 čas.
 • pijace na teritoriji opštine Bačka Palanka, kojima se dozvoljava da radno vreme počev od 21. do 25. decembra u dane vikenda organizuju u periodu od 06:00 do 15:00 časova.
 • sve druge radnje, objekti i mesta na teritoriji opštine Bačka Palanka (obućarske, krojačke, stolarske, staklorezačke i slične radnje, servisi, tehnički pregledi i sl.) na kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije obavezno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja kojima se dozvoljava, počev od 21. do 25. decembra, rad subotom do 20:00 časova, odnosno subotom do 17:00 časova.
 • restorana i drugih prostora u kojima se pružaju usluge ishrane u kategorizovanim i nekategorizovanim smeštajnim objektima i u kategorizovanom privatnom smeštaju u kojima se usluga može pružiti samo licima koja imaju prijavljen boravak u tim vrstama smeštaja i to najkasnije do 21:00 čas, kao i subotom i nedeljom.
 • prodavaca koji prodaju svoje proizvode tako da proizvode koji su poručeni elektronskim putem mogu predati kupcu ispred objekta i to bez ulaska kupaca u objekat koji mogu raditi subotom i nedeljom do 17:00 časova.

U toku radnog vremena u objektima u kojima se pružaju usluge ugostiteljstva na teritoriji opštine Bačka Palanka nije dozvoljeno neposredno izvođenje muzike (muzika uživo), a posle 17:00 časova nije dozvoljena muzika u bilo kom obliku.

Ova naredba stupila je na snagu 21. decembra.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here