Obeležavanje Dečije nedelje u opštini Bačka Palanka

643
Foto: Opština Bačka Palanka

BAČKA PALANKA: U okviru dečije nedelje, koja je počela juče, Opština Bačka Palanka je opredelila sredstva za podelu prigodnih poklona po školama i vrtićima.


Pokloni su u vidu knjiga, koje su namenjene školskim bibliotekama a svakom vrtiću je pripala edukativna igračka. Poklone je uručila Vera Žarković, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti. Danas, 6. oktobra obišla je Osnovnu školu „15 oktobar“ u Pivnicama, Osnovnu školu „Braća Novakov“ u Silbašu sa izdvojenim odeljenjima u Despotovu i Paragama, Osnovnu školu „Aleksa Šantić“ u Gajdobri, sa izdvojenim odeljenjem u Novoj Gajdobri i Osnovnu školu „Zdravko Čelar“ u Čelarevu.

 

Pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“ u Palati „Srbija“ svečano je otvorena tradicionalna „Dečija nedelja“. Do 11. oktobra, svaki dan će biti posvećen jednoj temi i organizovanju aktivnosti za decu. Organizacioni pokrovitelj je humanitarna organizacija „Dečije srce“, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Dečija nedelja“ slavi pravo dece da uživaju u detinjstvu i mladosti, i to je takođe prilika da deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti. Lokalna samouprava se trudi da se o mališanima priča i razmišlja, ne samo u toku obeležavanja dečije nedelje, već tokom cele godine, a da se pre svega osluškuju dečije potrebe.


Pogledaj: Uskoro predlozi za dobitnike Oktobarske nagrade, Dan opštine obeležiće se skromno

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here