Obeležavanje kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ u Bačkoj Palanci

137
Foto: Ilustracija

Opština Bačka Palanka se i ove godine priključila globalnoj kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koju obeležava 1.700 organizacija u preko 100 država sveta.


Kampanja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Cilj kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ je podizanje svesti i preuzimanje akcija za suzbijanje nasilja nad ženama. Kao deo ove inicijative, organizuju se događaji u zemljama širom sveta, kao i u Srbiji, a znamenitosti u gradovima i opštinama su osvetljene narandžastom bojom, kako bi se skrenula pažnja na ovo važno pitanje.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

Već nekoliko godina, u okviru ove kampanje osvetljeni su mnogi znameniti objekti uključujući piramide u Egiptu, Empire State Building, sedište Ujedinjenih nacija u SAD-u, ali i objekti u brojnim gradovima i opštinama širom Srbije. Zgrada Muzeja grada Bačka Palanka, kao prepoznatljiv simbol naše opštine, biće osvetljen je u narandžasto, što je simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od nasilja nad ženama i devojčicama, kao zvaničnu boju kampanje.

Nasilje nad ženama i devojčicama je ogroman društveni problem i samo zajedničkim delovanjem možemo stati na put ovoj pošasti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here