Obeležen Dan škole

U OŠ "Vuk Karadžić" u Bačkoj Palanci

504
OŠ "Vuk Karadžić" Bačka Palanka

BAČKA PALANKA: Na Mitrovdan (08.11.), učenici i zaposleni u OŠ „Vuk Karadžić“ obeležili su Dan škole. Ove,  kao i prethodne godine, zbog epidemije Kovida izostala je tradicionalna svečana akademija.


Umesto svečane akademije, organizovan je niz aktivnosti koje su za temu imale „Našu školu danas“ sa ciljem da se rad škole prikaže kroz njenu bogatu istoriju, sadašnjost kao i budućnost.

Aktivi nastavnika razredne nastave i srpskog jezika organizovali su literarni konkurs. U razrednoj nastavi prvo mesto su podelile Lena Pilipović 3-5 i Lana Adamović 4-1, drugo mesto su podelili Jana Svračić 4-1 i Luka Kezo 3-5, a treće mesto su podelile Milana Karakašević 3-5 i Anđela Knežević 4-4.

Kod učenika predmetne nastave prvo mesto su podelili Nevena Šavrljuga 8-3 i Mirsad Haksalić OŠ „Braća Novakov“ Silbaš, drugo mesto podelile su Jana Erceg 7-1 i Višnja Višekruna 7-1, a treće mesto su podelili Lana Kapelan 6-2 i Bogdan Tesla 5-3, dok je specijalnu nagradu dobio Nikola Šušić 8-4.

Na likovnom konkursu učestvovali su učenici od prvog do četvrtog razreda. Kao najbolji proglašen je rad Jane Svračić 4-1, drugo mesto je osvojio rad Uroša Stevića 1-3, a treće mesto su podelili radovi Dunje Pećanac 4-1 i Sare Božajković 1-1. Pobednički radovi literarnog i likovnog konkursa istaknuti su u holu škole.

Aktiv nastavnika informatike i računarstva je organizovao kviz znanja za učenike predmetne nastave. Nastavnica likovne kulture, Milica Rodić, izradila je plakat sa informacijama koje oslikavaju školu danas. Aktiv nastavnika srpskog jezika je snimio video o jeziku pod nazivom „Čuvaj rode, jezik naroda svog“. Učestvovali su učenici prvog, šestog i osmog razreda. Đački parlament je u petak (05.11.), organizovao zamenu uloga nastavnik – učenik.

Foto: Pobednički crtež – 1. mesto Jana Svračić 4-1 (Izvor: Nedeljne novine)

Za Dan škole uručene su nagrade nastavnicima, odnosno mentorima učenika koji su osvojili nagrade na okružnim, odnosno učestvovali na Republičkom takmičenju. Ovom prilikom direktorka škole, Ninoslava Pilipović Valter, uručila je zahvalnice za pomoć i saradnju u radu škole predsedniku opštine Branislavu Šušnici, ispred lokalne samouprave, kao i drugim institucijama, privrednicima i pojedinicima koji su se istakli u radu.

Škola se posebno zahvalila Branimiru Nešiću i Ruskoj humanitarnoj misiji, koji su zaslužni za to što se u školi počeo učiti ruski jezik.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here