Odbornici izglasali nove-stare direktore javnih preduzeća

Održana 11. sednica Skupštine opštine Bačka Palanka, najavljena i nova po hitnom postupku

2194

BAČKA PALANKA: U petak (23.07.) održana je 11. sednica Skupštine opštine Bačka Palanka. Pred odbornicima je bilo 27 tačaka dnevnog reda.


Na sednici su, između ostalog, imenovani i direktori javnih preduzeća, pa je tako na mandat od četiri godine na mesto direktora JP Standard, postavljen Miroslav Sićević, na mesto direktora Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“, Darko Božović, a Milica Stoisavljević imenovana je za direktorku Turističke organizacije opštine Bačka Palanka.

Darko Božović i Milica Stoisavljević, funkciju direktora obavljali su i u prethodnom mandatu, dok je Miroslav Sićević pre imenovanja, bio vršilac dužnosti direktora JP Standard.

Odbornici su danas izglasali i Lokalni akcioni plan za Rome u opštini Bačka Palanka za period od 2021.-2025. godine.

Na 18. i 19. tački dnevnog reda, odbornici su dali saglasnost na Rebalans finansijskog plana Narodne biblioteke „Veljko Petrović“, PU Mladost i Turističke organizacije opštine Bačka Palanka.

Predsednik SO Bačka Palanka, Milan Čavić, u izjavi za medije, najavio je i hitnu sednicu za početak avgusta, gde se čeka da Komisija za javno-privatno partnerstvo da pozitivno mišljenje na Odluku o pokretanju postupka javno-privatnog partnerstva za poveravanje obavljanja proizvodnje i distribucije toplotne energije uz obaveznu rekonstrukciju sistema daljinskog grejanja. Nakon toga će se Projekat uputiti Skupštini opštine Bačka Palanka na usvajanje, kako bi se raspisao tender.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here