Opština Bačka Palanka osvojila 2. mesto u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

Po tri najbolje plasirane opštine nagrađeno je sa 20.000 evra

1176

Jedinica lokalne samouprave Bačka Palanka plasirala se među devet najaktivnijih lokalnih zajednica u Srbiji u prikupljanju fiskalnih računa i potvrda o bezgotovinskom plaćanju u periodu od 15.11.2020. do 27.2.2021. u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.


Ovim povodom Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka je bio na proglašenju pobednika, koje je bilo upriličeno u Palati Srbije u utorak 20. aprila, sa početkom u 11.00 časova, gde je održana i konferencija za medije na kojoj su učestvovali ministar finansija i predstavnica NALED-a.

Pobednici takmičenja i ukupna rang lista gradova, gradskih opština i opština određeni su u skladu sa metodologijom prema kojoj su učesnici takmičenja bili podeljeni u tri jednake takmičarske grupe u zavisnosti od broja stanovnika (male, srednje i velike lokalne zajednice).

Na osnovu utvrđene rang liste devet najuspešnijih (po tri najbolje plasiranih iz svake grupe) gradova, gradskih opština ili opština, nagrađeno je sa 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan transfera nagrade.

Sredstva se mogu koristiti u svrhu opremanja odnosno tekućeg održavanja ili investicionog održavanja (sufinansiranje) objekata od opšteg interesa za zajednicu (škola, zdravstvenih ustanova, vrtića, javnih ustanova i sl.) kao i dobara u opštoj upotrebi (ulica, trgova, parkova i sl.) i to po izboru građana.


Pogledaj: Novi Fiat 500L iz nagradne igre otišao u Tovariševo

Pogledaj: Fiat 500L za mladu Bačkopalančanku (VIDEO)

Pogledaj: Tovariševo – najsrećnije mesto, Milica Budić dobitnica automobila Fiat 500L (VIDEO)


Vlada Republike Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i NALED čestitali su opštini Bačka Palanka na osvojenom 2. mestu u kategoriji velikih opština i zahvalili su se na spremnosti ličnog uključenja u borbu protiv sive ekonomije kojim se doprinosi stvaranju boljeg i odgovornijeg društva.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here