Opština Bačka Palanka: Prošle godine registrovano 207 slučajeva nasilja u porodici

Izveštaj Centra za socijalni rad opštine Bačka Palanka

648
Foto: Ilustracija

BAČKA PALANKA: Članovi Opštinskog veća, na sednici održanoj u sredu 24. marta, razmatrali su izveštaj o radu Centra za socijalni rad Opštine Bačka Palanka za prošlu godinu.


Direktor ove Ustanove, Vera Petrović je istakla da je broj korisnika usluga Centra za socijalni rad u prošloj godini ukupno 3.363 i da se nije bitnije menjao u odnosu na protekle godine.

Tokom prošle godine nastavljen je preventivni rad sa mladima srednjoškolskog uzrasta i realizovan projekat „Mladi i mi korak u istom smeru“ sa ciljem da se kroz savetodavno-edukativne tribine i radionice preventivno deluje na mogućnost ispoljavanja devijantnih oblika ponašanja mladih.

– Tokom 2020. godine evidentirano je 207 slučajeva nasilja u porodici, od čega su dvadeset četiri ponovljena obraćanja. Žrtve nasilja su u najvećem broju žene (158), a dominantni oblici nasilja su vređanje, drsko i bezobzirno ponašanje, zatim nanošenje ili pokušaj nanošenja telesnih povreda, dok su u manjoj meri to pretnje ubistvom i nanošenje povreda (2) i seksualno nasilje nad detetom od strane vršnjaka, maloletnih srodnika ili roditelja (tri slučaja).


Pogledaj: Završen projekat za put Bačka Palanka – Novi Sad

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here