OŠ „Heroj Pinki“ obeležila Dan škole

Tema priredbe bila je multikulturalnost

513
Foto: Facebook/Škola Heroj Pinki

BAČKA PALANKA: U utorak (16.11.), u Osnovnoj školi „Heroj Pinki“ u Bačkoj Palanci, prigodnim programom obeležen je Dan škole i 51. godina rada.


Tema priredbe bila je multikulturalnost, a učenici i nastavnici bili su na visini zadatka. Uz pesmu, muziku i predivne nošnje dočarali su različitosti, koje su ujedno i spona raznih naroda u Vojvodini.

Osnovna škola „Heroj Pinki“ kao samostalna institucija počinje sa radom od 1971. godine. Ono što se menjalo od početka rada škole do danas jesu ljudski i materijalni resursi, uslovi u kojima je škola radila i te promene su činile da škola iz godine u godinu bude u mogućnosti da pruža sve kvalitetniju edukaciju, habilitaciju i rehabilitaciju dece sa smetnjama u razvoju, kao i podršku njihovim porodicama.

Škola se bavi vaspitanjem i obrazovanjem dece sa smetnjama u razvoju uzrasta od 3 do 19 godina. Pružaju podršku i deci iz redovnog obrazovnog sistema, nastavnicima u redovnim školama i porodicama dece sa smetnjama.

Cilj je da svako dete u skladu sa svojim sposobnostima i interesovanjima ostvari maksimalan mogući napredak u razvoju svoje ličnosti, da bude srećno i zadovoljno sobom, da funkcioniše što samostalnije, i da bude uključeno u redovne životne tokove u svojoj društvenoj sredini.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here