Ozelenjavaju selo

U Novoj Gajdobri

451
Foto: Nedeljne novine

Prvih dana proleća u Novoj Gajdobri nadležni iz Mesne zajednice rade na ozelenjavanju sela. U svemu ovome je MZ pomoglo JKP „Komunalprojekt“. 


– Završili smo prvu fazu ozelenjavanja sad njom tridesetak sadnica mečje leske i lipe na više lokacija, kaže predsednik Saveta MZ Nova Gajdobra Mladen Lučić.

– Izdvojili smo sredstva sa računa MZ i donacijom od stanovnika našeg sela, te smo nabavili ove sadnica. Zasadili smo park uz osnovnu školu, park kod otvorenih sportskih terena, a biće zasađen i jedan deo parka kod spomen obeležja palim borcima u NOB-u „Pet prstiju“.

Lučić navodi i neke nepoželjne situacije poput letošnjeg požara na bari preko puta fudbalskog stadiona kada je izgorelo 300 sadnica drveća, kao i neke planove za budući period.

– Na jesen smo ostavili da zasadimo platane i još neke sadnice i u tu svrhu smo već opredelili sredstva od 45 hiljada dinara. Plan nam je da kroz četiri godine zasadimo oko 300 sadnica drveća. Zasađene biljke ogradili smo koljem kako bi ih sačuvali i od košenja trave i od nesavesne omladine.

Pogledaj: Uređeni atarski putevi u Obrovcu

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here