Planovi generalne regulacije usklađeni sa zahtevima privrede

330
Foto: BAP VESTI

BAČKA PALANKA: Odluka o izradi Plana generalne regulacije naselja Gajdobra i Odluka o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije Bačke Palanke usvojene su na današnjoj sednici Opštinskog veća. 


„Ono što je bitno istaći za današnju sednicu jeste da smo imali ciljanu izmenu Plana generalne regulacije Bačke Palanke kao i donošenje odluke o izradi Plana generalne regulacije naselja Gajdobra. PGR za Gajdobru se pre svega odnosi na mnoge zahteve privrede u tom mestu, kako bi im olakšali poslovanje u narednom periodu kroz izmenu planske dokumentacije“, rekao je predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica.

Pored ovih tačaka, dnevni red je dopunjen Rešenjem o otkupu stanova za izbegla lica u zgradi koja je useljena prošle godine od strane 16 porodica.

„Stekli su se uslovi da ove porodice otkupe stanove. Ukupno 15 porodica je izrazilo želju da otkupi i jedna porodica ostaje u zakupu sa Opštinom Bačka Palanka“, dodao je Šušnica.

Tokom jučerašnjeg dana 27 novozaraženih u opštini Bačka Palanka

Predsednik opštine Branislav Šušnica govorio je i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

„Kao i u Srbiji tako i u našoj opštini situacija sa korona virusom nije povoljna. Sa jučerašnjim danom 27 novozaraženih sa tendencijom porasta. Još jednom apelujem na sve naše sugđane da se pridržavaju mera propisanih od strane Kriznog štaba“, istakao je on.


Pogledaj: Pravi se Plan detaljne regulacije za transfer stanicu

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here