Počela rekonstrukcija dečijeg igrališta u bloku „Partizan“

Pogledajte idejno rešenje

2336

BAČKA PALANKA: U centru Bačke Palanke, u bloku Partizan počeli su radovi na rekonstrukciji dečijeg igrališta koje će, kako očekuju nadležni, biti završeno u narednih 20 dana.


Igralište će biti ograđeno, glavni pešački prilaz biće sa južne i istočne strane, odnosno sa pešačke staze iza terena i sa samog terena. Postaviće se nove sprave, nešto drugačije nego dosadašnje u skladnoj kompoziciji, u funkciji potrebnoj za najmlađe.

[rev_slider alias=“prvi_test_slajder“][/rev_slider]

 

Oko sprava biće urađena gumena podloga za ublažavanje eventualnog pada dece. Igralište je bazirano na poligonskom konceptu i predviđeno je za decu uzrasta od 3 do 12 godina.

Idejno rešenje

Predsednik opštine Bačka Palanka rekao je da je uređene sportskog terena u bloku „Partizan“ bio početak kompletne rekonstrukcije ovog kompleksa, a svi radovi su u skladu sa novim Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta.

Neki od elemenata

„Jedno neuslovno igralište gde boravi veliki broj dece biće kompletno rekonstruisano i služiće najmlađima i biti, pre svega, bezbedno za korišćenje“, dodao je Šušnica.

Projekat je izradilo Javno preduzeće „Standard“, a izvođač radova je DOO „Somborelektro“ iz Sombora sa podizvođačima DOO „Eko-pro“ iz Gajdobre i DOO „Pejkom“ iz Beograda. Ugovorena vrednost radova iznosi 3.940.669,00 dinara bez PDV-a.

Primer ograde

Pogledaj: Dečija igrališta mesta opasna za decu?

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here