Почели радови на изградњи спортске сале у ОШ „Свети Сава“ (ВИДЕО)

На радост ђака и запослених у ОШ "Свети Сава" у Бачкој Паланци

1441

БАЧКА ПАЛАНКА – У уторак, 02. августа председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница са својим сарадницима, обишао је почетак извођења радова на изградњи спортске сале у Основној школи „Свети Сава“.


Како је највљено том приликом радови ће трајати до марта 2023. године када се планира да објекат буде пуштен у рад.

Објекат спортске хале ће бити око 800м квадратних, бруто развијене површине. Имаће одвојене санитарне чворове за децу као и за посетиоце, такође ће имати трибине на галерији тако да ће се моћи обављати разне делатности ван наставе, односно моћи ће да слузи и за разне спортске манифестације као и културна дешавања.

Објекат је енергетски ефикасан, цело грејање се своди на један котао на гас инсталисане снаге 42 киловата. Биће опремљен соларним панелима за санитарну воду, односно сва енергија која ће бити потребна за грејање воде ће се добијати из обновљивих извора енергије. Деца ће осим спортске хале добити потпуно нов терен који ће бити поред спортске хале као и уређење целог дворишта, односно пројектом је обухваћено и партерно уређење које садржи и паркић са клупицама и акцесоаром за децу.

4 Kоментара

  1. Моја мајка каже данас, ја нисам дочекала да је направе за време мог школовања у ОШ Веселин Маслеша (за оне који не знају некада се тако звала ОШ Свети Сава) а било је обећано, нису моји синови, а нису ни њихова деца…. Толико, ето надам се да ће праунучићи имати салу када буду ишли у ту школу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here