Pokrajinski sekretar za privredu i turizam u poseti Bačkoj Palanci

Održan radni sastanak na kom su deifinisani pravci dalje saradnje

110

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, zajedno sa saradnicima, posetio je danas (22.12.) Opštinu Bačka Palanka.


U okviru posete organizovan je radni sastanak, kom su ispred Opštine Bačka Palanka prisustvovali predsednik opštine, Branislav Šušnica sa saradnicima, a nakon sastanka organizovan je obilazak firmi „Browell“, „Pašin farm“ i „Dunavprevoz“.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam istakao je da su na današnjem sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave deifinisani pravci buduće saradnje.

Dr Nenad Ivanišević i Branislav Šušnica

„Spremni smo da podržimo inicijativu Opštine Bačka Palanka, a odnosi se na objedinjenje svih telekomunikacija na teritoriji opštine Bačka Palanka. Cilj je povećanje bezbednosti, ali i razvoj turističkog potencijala, besplatno korišćenje interneta“, rekao je dr Ivanišević.

On je dodao da lokalne samouprave do sad nisu imale mogućnost da konkurišu za sredstva Sekretarijata, već su sva sredstva bila okrenuta prema privrednicima.

„Od sad ćemo jedan deo sredstava opredeliti i u oblasti telekomunikacija, privrede i turizma. Takođe, spremni smo da povećamo sredstva za lokalne turističke organizacije. Budžet Sekretarijata za turizam je u odnosu na prethodnu godinu povećan za 60 posto. Cilj nam je da godinu koja je pred nama što više saniramo, pomognemo privredu i turizam tako što ćemo subvencionisati repro materijal, kupiti mašine, novu opremu… Ovo se posebno odnosi na turizam jer hoćemo spremni da dočekamo kraj pandemije”, dodao je Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Predsednik opštine Bačka Palanka zahvalio se Pokrajinskom sekretaru, dr Ivaniševiću na poseti i istakao da je cilj ove posete bio dogovor na koji način će lokalna samouprava u narednoj 2021. godini moći da koristi sredstva Sekretarijata, kako bi pomogli privredi.

„Ova godina je uticala na budžet Opštine Bačka Palanka. Upravo u razgovoru sa Pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam je dogovoreno da se Opština Bačka Palanka u narednoj 2021. godini obraća višim nivoima vlasti za veće investicije. Nadam se da će se pandemija završiti uskoro i da privreda može mnogo bolje da radi, a samim tim i javni sektor“, kaže Šušnica.


Pogledaj: Povećan porez na imovinu u opštini Bačka Palanka (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here