Poseta delegacije Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine

281
Foto: Opština Bačka Palanka

BAČKA PALANKA: U utorak, 6. oktobra, Opštinu Bačka Palanka, posetila je delegacija Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine.


Sastanku, koji je upriličen u kabinetu predsednika opštine Bačka Palanka, osim predsednika prisustvovali su: Ljibuška Lakatoš, predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, Maria Poptešin, sekretar Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, Branislav Slivka, član Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine i Ana Časar, zaposleno lice u Opštini Bačka Palanka, koja je slovačke nacionalne manjine.

 

Ljibuška Lakatoš se srdačno zahvalila predsedniku Branislavu Šušnici, što je izdvojio vreme da se sastane sa njima. Na sastanku je bilo reči o aktuelnim temama i problemima iz svakodnevnog života pripadnika slovačke nacionalne manjine u Vojvodini, takođe i o unapređenju saradnje.

„Lokalna samouprava je oduvek prepoznavala značaj nacionalnih manjina i pomagala im je ne samo u organizovanju kulturnih dešavanja, nego i u ostalim sferama“, istakao je Branislav Šušnica.


Pogledaj: Obeležavanje Dečije nedelje u opštini Bačka Palanka

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here