Поскупеле услуге Комуналпројекта за 20 посто

Погледајте шта је све поскупело и шта је тим поводом изјавио в.д. директора ЈКП "Комуналпројект", Дарко Божовић.

2956

БАЧКА ПАЛАНКА – Услуга водовода и канализације, сахрањивање, али и друге услуге на гробљу, одржавање мерног места, као складиштење отпада на градској депонији у Бачкој Паланци – све је поскупело и то за 20 посто. 


На седници Општинског већа одржаној у среду (29.06.) донете су одлуке о корекцији цена ових услуга, а в.д. директора ЈКП „Комуналпројект“ Дарко Божовић истакао је да ово комунално предузеће већ дужи низ година није мењао цене ових услуга, због, како каже, социјалног мира.

„Корекција цена није било више година. Покушали смо минималним корекцијама цена да одржимо један комплексан систем као што је овај. Ми смо свесни да су комуналне услуге социјална категорија у Републици Србији. Сви сектори Комуналпројекта раде и то неко мора да плати“, изјавио је Дарко Божовић.

Одлука о корекцији цена основних комуналних услуга и корекцији цене одржавања мерног места у граду и насељеним местима Општине Бачка Паланка, овај пут се односи само на домаћинства, али не и на привреднике.

„Привреда је овај пут била заштићена, идеја је да се привредници не оптерете како они не би грађанима повећавали цене. Иде се на усклађивање цена грађанства и привреде и ми смо били принуђени да повећамо цене како би, понављам, систем био минимално одржив. Цене услуга су повећане за 20%, а с обзиром да је инфлација 10%, дакле реално повећање цена је 10% као и претходних година, рекао је Божовић.

ВД директор највећег јавног предузећа у општини Бачка Паланка, најавио је да ће у у наредном периоду доћи до раста цена пијачних услуга, и додао да је Комуналпројект, од како је дошло до раста цена енергената, за те трошкове издвојио 19 милиона динара више него претходне године.

Божовић је позвао грађане да редовно измирују своје обавезе према ЈКП „Комуналпројект“, како би систем константно био одржив.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here