Potpisani ugovori o zakupu stanova za 16 izbegličkih porodica u Bačkoj Palanci

U sali Skupštine opštine Bačka Palanka

3242
Foto: BAP VESTI

BAČKA PALANKA: Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica potpisao je danas (28.05.) ugovore o zakupu stambenih jedinica sa 16 izabranih korisnika.


Zgrada na Sinaju je završena, a useljenje 16 izbegličkih porodica se očekuje u narednim danima.

Predsednik opštine Branislav Šušnica istakao je da se prethodne tri godine „radilo dosta kad je u pitanju rešavanje stambenog pitanja izbeglica“, ali završetak zgrade na Sinaju ocenjuje kao najveći projekat.

„U pitanju je Potprojekat 5 Regionalnog stambenog programa. Za prvih šest meseci potpisan je ugovor sa opštinom o zakupu, a nakon tog perioda, imaće mogućnost da produže zakup ili da ih otkupe, u skladu sa Zakonom o izbeglicama i migracijama“, rekao je Šušnica.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

U prethodne tri godine u okviru Potprojekta 2 dodeljeno je 26 seoskih domaćinstava sa okućnicom u iznosu od 9.500 evra. Takođe, podeljeno je i 26 malih grantova u vidu građevinskog materijala i 23 paketa građevinskog materijala.


Pogledaj: U Bačkoj Palanci niče zgrada sa stanovima za izbeglice


„Za izgradnju zgrade sa 16 stambenih jedinica, lokalna samouprava bila je u obavezi da obezbedi lokaciju, privremene i stalne priključke kao i da izradi projektno-tehničku dokumentaciju. Ostala sredstva su iz fonda Regionalnog stambenog programa i Svetske banke za obnovu i razvoj“, dodao je predsednik opštine.


Stojanka Polić

Jedna od potpisnica ugovora o zakupu stana, Stojanka Polić kaže da je ovo dan koji su svi dugo čekali.

„Konačno, posle 25 godina dobili smo stanove, i ovo nam je znak da o nama izbeglicama neko vodi računa. Zahvaljujem se svima i veoma sam srećna što nakon toliko godina imam svoj kutak“, kroz suze je izjavila Stojanka.

 

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here