Потписани уговори са удружењима грађана

Око 200 удружења је ове године добило средства од Општине Бачка Паланка

1028
Фото: www.backapalanka.rs

БАЧКА ПАЛАНКА – У четвртак (12.05. ), у великој сали Скупштине oпштине Бачка Паланка, одржано је потписивање уговора са удружењима грађана, којима су одобрена средства путем Јавног конкурса за суфинансирање пројеката из буџета Општине Бачка Паланка.


Зоран Јовичин, члан Општинског већа истакао је да су до сада била четири конкурса, а ове године један конкурс мање и то општи за удружење грађана који је био и најмање финансиран. У 2022. години били су расписани конкурси из области културе, туризма, екологије и заштите животне средине и из социо-хуманитарних области.

Око 200 удружења је ове године добило средства од Општине Бачка Паланка. Према речима Зорана Јовичина, 98 % удружења, која су аплицирала добила су средства.

– Са људима више комуницирамо и радићемо едукацију као што смо најавили са нашим Јавним предузећима и установама који покривају те области, да се људи едукују и на тај начин да створимо удружења која ће конкурисати у покрајини и републици. Жеља нам је да појачавамо могућности да се пројекти реализују и да се нађе заједнички интерес. Оно што бих желео да нагласим је да инсистирамо да се прикаже да из манифестација стоји Општина Бачка Паланка и да је то јавни новац – истакао је Зоран Јовичин.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here