Потребно много стрпљења до завршетка радова пута Бачка Паланка – Нови Сад

Путницима на овом правцу не преостаје друго до да се наоружају стрпљењем

4875
Фото: TANJUG/ MGSI/ Ђорђе Крстић

БАЧКА ПАЛАНКА: Због реконструкције државног пута I Б број 12, деоница Бачка Паланка – Челарево, до 15. новембра ће трајати потпуна обустaва саобраћаја на тој деоници. Ова вест становнике Бачке Паланке, Челарева, али и осталих места ове општине је обрадовала, али им је и пореметила свакодневни живот.


Наиме, реконструкција пута на потезу Бачка Паланка – Нови Сад је била дугоочекивана и Бачкопаланчани су и више него задовољни што ће та деоница коначно бити обновљена. Радови су почели током пролећа ове године, а деоница од Гложана до Бечега је пре нешто више од месец дана завршена и отворена за саобраћај.

Нови пут ће олакшати путовање многим становницима ове општине који у Нови Сад путују свакодневно, на посао, на факултет, како би обавили разне административне послове које не могу у Бачкој Паланци, или како би отишли на неки здравствени преглед. Такође, и привредницима је пут између Новог Сада и Бачке Паланке од изузетног значаја, тако да је свима у циљу да путују што бољим и безбеднијим путем.

Ипак, вест да ће саобраћај на деоници између Бачке Паланке и Челарева бити обустављен на скоро два месеца и да ће се путовати заобилазницом преко Гајдобре, изазавала је негодовање код појединих житеља. Неки од наших саговорника разумеју да је ради квалитетног обављања радова потребно да се саобраћај обустави у потпуности, али не разумеју да је за то потребно више од пар дана или пар недеља. Највише су забринути они који из Бачке Паланке путују сваког дана на посао у Нови Сад, и обрнуто, они са адресом у Новом Саду који раде у Бачкој Паланци, јер ће сада морати да издвоје више времена, али и горива, за путовање. Исто важи и за студенте и средњошколце који у школу путују у Нови Сад. Такође, мештани Челарева кажу да ће током периода реконструкције пута морати, да уместо уобичајних петнаестак минута, до Бачке Паланке морати да путују дупло дуже.

Многи се питају да ли постоји могућност да се радови обављају у више смена, како би били брже завршени, јер је у питању веома битан и фреквентан пут. С друге стране, неки саговорници сматрају и да је обилазница боље решење него семафори и наизменично пропуштање саобраћаја, што је режим који је до сада био на снази на овом делу пута. Они сматрају да ће на овај начин радови ипак бити брже завршени, те кажу да су већ навикли да им путовање до Новог Сада дуже траје, јер су током лета морали да се користе заобилазним путевима, када је био обустављен саобраћај на деоници Гложан – Бегеч. Ипак, то је био период годишњих одмора и летњег распуста, тако да било много мање оних на које је утицала та обустава саобраћаја, која је трајала нешто више од месец дана. Оно у чему се сви наши саговорници слажу, јесте да су генерално задовољни овом обновљеном деоницом, и надају се да ће и остатак пута бити такав.

Путницима на овом правцу не преостаје друго до да се наоружају стрпљењем у наредним месецима и да издвоје нешто више времена, како би безбедно стигли на своје одредиште, све док радови не буду у потпуности завршени. Тада ће, надају се сви, и заборавити на своје возачке и путничке муке, јер ће нови пут бити бољи и безбеднији за све.

1 коментар

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here