Povećanje budžeta za obećanu izgradnju vrtića u Bačkoj Palanci

Održana 55. sednica Opštinskog veća

1187

BAČKA PALANKA: U sredu (28.07.) održana je 55. sednica Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka, a na dnevnom redu bilo je pet tačaka.


Na trećoj tački dnevnog reda, razmatrao se Izveštaj o izvršenju budžeta Opštine Bačka Palanka za period januar – jun 2021. godine, gde je Maja Pilipović, rukovodilac Odeljenja za finansije i budžet, iznela da su dosadašnji prihodi na 39,86%, a rashodi na nešto više od 30%.

Predsednik opštine Bačka Palanka, Bransilav Šušnica, u izjavi za medije, ističe da će rashodi u narednom periodu biti mnogo veći, kako bi se realizovale planirane investicije.  Prema njegovim rečima, u tom slučaju, rashodi će do kraja godine biti preko 85 procenata.

Zahvaljući dobro planiranim prihodima, predsednik ističe da će se povećati budžet Opštine za narednu, 2022. godinu, kako bi se realizovale obećane investicije poput izgradnje vrtića, sportske dvorane za OŠ Sveti Sava i drugo.

Druga tačka dnevnog reda, donela je izmenu članova Saveta za javnu bezbednost Opštine Bačka Palanka, gde je umesto dr Gorana Stupara, koji više nije direktor Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović, sada član Saveta bezbednosti dr Srđana Krstonošić, sadašnja direktorka doma zdravlja.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća, utvrđen je i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na izmene Godišnjeg operativnog plana i izmene Finansijskog plana Centra za socijalni rad Opštine Bačka Palanka za 2021. godinu, a sve zbog potrebe povećanja kadrova na tri pozicije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here