Povećati sredstva za Kulturno-umetnička društva u opštini Bačka Palanka

Razmatrani prigovori Udruženja građana

249
Foto: KUD Mladen Stojanović Mladnenovo (instagram)

Na sednici Opštinskog veća održanoj u sredu (14.04.) većnici su razmatrali i donelo nekoliko prigovora na rang liste za projekte Udruženja građana iz više oblasti.


– Što se tiče prigovora na rang liste za projekte, naša ciljna grupa će biti kulturno umetnička društva, posebno ona na selima, rekao je predsednik Opštine Branislav Šušnica i nastavio:

– KUD-ovi na selima moraju nekako da prežive ovu epidemiju, jer ukoliko ugasimo kulturno-umetnička društva na neki način gasimo i sela. I ove godine smo raspisali četiri javna poziva za projekte, a naše insistiranje je da ubuduće na svakoj manifestacija i  projektu budu pozvani predstavnici lokalne samouprave kako bi se uverili da li se ti projekti zaista realizuju.

– Naredne godine ćemo objaviti tri javna poziva, a konkurs za udruženja građana ćemo na neki način ugasiti. Gledaćemo da pojedine manifestacije prebacimo na „Kulturni centar“ kako bi što više pomogli funkcionisanje KUD „Kosta Abrašević“ i kako bi se ostavilo više prostora za finansiranje ostalih kulturno-umetničkih društava, edukacije i tako dalje.

– Nadamo se da ćemo povećati ukupan budžet za javne pozive za sledeću godinu, a cilj je da se poveća i broj manifestacija i da one stvarno budu održane.

Predsednik Opštine se dotakao i imunizacije u našoj opštini i rekao da je zadovoljan kako ona teče. Tom prilikom je Šušnica izneo podatak o broju vakcinisanih do srede. Prvu dozu vakcine protiv virusa Covid 19 je primilo 8.400, a revakcinisano je 4.200 žitelja naše opštine.

 


Pogledaj: Izmene u određivanju javnih parkirališta u Bačkoj Palanci

 

1 KOMENTAR

  1. Ono šta bi trebalo da uradite jeste da eliminišete sukob interesa pri sprovodjenju konkursa. Ovako vam pojedinci odlučuju koliko će sami sebi da daju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here