Povećati sredstva za Kulturno-umetnička društva u opštini Bačka Palanka

Razmatrani prigovori Udruženja građana

273
Foto: KUD Mladen Stojanović Mladnenovo (instagram)

Na sednici Opštinskog veća održanoj u sredu (14.04.) većnici su razmatrali i donelo nekoliko prigovora na rang liste za projekte Udruženja građana iz više oblasti.


– Što se tiče prigovora na rang liste za projekte, naša ciljna grupa će biti kulturno umetnička društva, posebno ona na selima, rekao je predsednik Opštine Branislav Šušnica i nastavio:

– KUD-ovi na selima moraju nekako da prežive ovu epidemiju, jer ukoliko ugasimo kulturno-umetnička društva na neki način gasimo i sela. I ove godine smo raspisali četiri javna poziva za projekte, a naše insistiranje je da ubuduće na svakoj manifestacija i  projektu budu pozvani predstavnici lokalne samouprave kako bi se uverili da li se ti projekti zaista realizuju.

– Naredne godine ćemo objaviti tri javna poziva, a konkurs za udruženja građana ćemo na neki način ugasiti. Gledaćemo da pojedine manifestacije prebacimo na „Kulturni centar“ kako bi što više pomogli funkcionisanje KUD „Kosta Abrašević“ i kako bi se ostavilo više prostora za finansiranje ostalih kulturno-umetničkih društava, edukacije i tako dalje.

– Nadamo se da ćemo povećati ukupan budžet za javne pozive za sledeću godinu, a cilj je da se poveća i broj manifestacija i da one stvarno budu održane.

Predsednik Opštine se dotakao i imunizacije u našoj opštini i rekao da je zadovoljan kako ona teče. Tom prilikom je Šušnica izneo podatak o broju vakcinisanih do srede. Prvu dozu vakcine protiv virusa Covid 19 je primilo 8.400, a revakcinisano je 4.200 žitelja naše opštine.

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 


Pogledaj: Izmene u određivanju javnih parkirališta u Bačkoj Palanci

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here