Predrag Vuletić prisustvovao dnevnom kampu na izletištu „Bagremara“

Dnevni kamp organizovan je za štićenike Doma za decu i omladinu u Veterniku i Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici

2286

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić prisustvovao je danas, 5. juna, dnevnom kampu u odmaralištu Crvenog krsta na Bagremari, čiji je cilj povezivanje aktera socijalne zaštite.


Dnevni kamp organizuje Opštinska organizacija Crvenog krsta Bačke Palanke pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Kamp je organizovan za štićenike Doma za decu i omladinu u Veterniku i Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić rekao je da je današnji kamp prilika da se deca druže, provedu kvalitetno vreme u prirodi nakon dva meseca izolacije uzrokovane epidemijom korona virusa.

„Niko od zaposlenih niti korisnika ova dva doma, na svu sreću, nije bio pozitivan na virus covid-19. To je veliki trud pre svega zaposlenih ali i dece, jer nije nimalo lako deci objasniti da nije moguće da izlaze napolje i provode vreme u prirodi kao što su to inače radili“, kaže Vuletić.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Sekretar Crvenog krsta Bačka Palanka Branislav Šobot zahvalio se Pokrajinskom sekretaru i istakao značaj svega što je do sada urađeno na polju socijalne zaštite.

„Nastavljamo sa dobrom saradnjom koju smo imali sa Pokrajinskim sekretarijatom za socijalnu zaštitu. Ovo je jedan od programa koji smo zamislili i ostvarili. Veliki broj dece na izletište na Bagremari dolazi iz cele Vojvodine. Veliko mi je zadovoljstvo što je danas sa nama Pokrajinski sekretar Predrag Vuletić i zahvalni smo za sve što je do sad urađeno kad je u pitanju funkcionisanje Crvenog krsta“, rekao je Šobot.

On je dodao da će deca u okviru ovog kampa učestvovati u više radionica, a biće organizovan ručak i druženje mladih ljudi.


Pogledaj: Ministar Šarčević u Bačkoj Palanci održao sastanak sa direktorima škola (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here