Privrednici u opštini Bačka Palanka oslobođeni plaćanja zakupa javnih površina i poslovnog prostora

"Lokalna samouprava izlazi u susret malim privrednicima"

1002

BAČKA PALANKA: Po ugledu na pojedine opštine i gradove u Srbiji, opština Bačka Palanka, na sednici opštinskog veća utvrdila je predlog odluke o oslobađanju od obaveza plaćanja naknade za korišćenje javnih površina na teritoriji opštine Bačka Palanka i zakupnine za poslovni prostor kojim raspolaže Opština i to za period od 01. jula do 31. decembra 2021. godine. 


Kako je rečeno na sednici koja je održana u petak, 21.05., ovo je jedna od mera koje lokalna samouprava sprovodi kako bi pomogla ugostiteljima i drugim privrednicima da prevaziđu krizu izazvanu epidemijom korona virusa.

„Ovo je jedan od vidova pomoći našim malim privrednicima. U narednom periodu ćemo preko Štaba za vanredne situacije izaći sa još jednim vidom pomoći, a odnosi se na turističke agencije koje posluju na teritoriji naše opštine. Na ovaj način izaći ćemo u susret ugostiteljima i turističkim radnicima, privrednicima koji su najviše pogođeni krizom izazvanom pandemijom“, rekao je predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica.

Kako je Šušnica najavio, trenutno se razmatra koliki iznos će biti opredeljen za pomoć turističkim agencijama.

Da podsetimo, turističke agencije sa sedištem na teritoriji opštine Bačka Palanka, mogu da podnesu zahtev za ostvarivanje prava na isplatu jednokratne novčane pomoći, zbog poremećaja u radu prouzrokovanih epidemijom korona virusa.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here