Prolećni kamp za decu

Kamp je održan u Odmaralištu u Bagremari u organizaciji Crvenog krsta Bačka Palanka

616
Izvor: Facebook/Crveni krst Bačka Palanka

Prolećni kamp za dvadesetak dece iz pet osnovnih škola iz Gajdobre, Tovariševa, Čelareva, Pivnica i Mladenova organizovan je prošlog vikenda od strane Crvenog krsta Bačka Palanka u Odmaralištu u Bagremari uz podršku i pokroviteljstvo lokalne samouprave.

Tom prilikom su mališani pored druženja imali priliku das učestvuju na edukativnim radionicama koje su vodili volonteri Crvenog krsta Nikola Novak, Dunja Kovačević, Teodora Smajić i Milan Tutulukdžija.

– Petu godinu zaredom nastavljamo uspešnu saradnju između Crvenog krsta i lokalne samouprave. Naša deca iz bačkopalanačke opštine su u ovom Kampu sa prepolovljenim kapacitetima u uslovima pandemije. Želeli smo da se mališani edukuju u ovom prelepom ambijentu i u tome smo i uspeli – kaže predsednik Opštine Branislav Šušnica koji je došao da pozdravi mališane.

Sekretar Crvenog krsta Bačka Palanka Branislav Šobot izneo je da su se deca nalazila u prelepom i pre svega bezbednom objektu koji je više puta tretiran protiv krpelja.

– Radionice smo organizovali napolju na otvorenom prostoru kako deca ne bi morala da nose maske. Deca su imala pun komfor, a i vreme nas je poslužilo – naveo je Šobot.


Pročitaj: Ostvaren cilj

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here