Rebalansom budžeta još 165 miliona dinara u opštinskoj kasi

Šušnica: Osnovna odluka o budžetu bila je restriktivna, tako smo napravili i ovaj rebalans

566

BAČKA PALANKA: Na 10. sednici Skupštine opštine Bačka Palanka, održanoj u utorak (22.06.) doneta je odluka o prvom rebalansu budžete Opštine Bačka Palanka. 


Odluka o budžetu Opštine Bačka Palanka za 2021. godinu doneta je na petoj sednici Skupštine opštine Bačka Palanka održanoj 18. decembra 2020. godine. Planirani obim sredstava po toj odluci iznosio je 1.537.264.513 dinara.

Utvrđen finansijski rezultat po završnom računu budžeta opštine Bačka Palanka za 2020. godinu u iznosu od 165.367.510 sastavni je deo Odluke o rebalansu budžeta za 2021. godinu.

Prema rečima predsednika opštine Bačka Palanka, Branislava Šušnice, ova sredstva biće raspoređena za završetak nekoliko projekata u opštini Bačka Palanka kao i za nesmetano funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova.

„Po rebalansu budžeta, obezbeđeno je 165 miliona dinara koje smo rasporedili na određene pozicije, da završimo određene projekte i da naša javna preduzeća i ustanove mogu nesmetano da funkcionišu. Osnovna odluka o budžetu bila je restriktivna, tako smo napravili i ovaj rebalans. Gledali smo da što bezbolnije završimo ovu godinu i da u sledećoj kalendarskoj godini opredelimo sredstva za velike projekte, najpre mislim na vrtić na Sinaju i fiskulturnu salu u OŠ „Sveti Sava“, rekao je Šušnica.

Sredstva obezbeđena rebalansom, uz sredstva dobijena sa viših nivoa vlasti, iskoristiće se najviše za završetak već započetih projekata. Neki od njih su izgradnja fekalne kanalizacije u Mladenovu, sufinansiranje izrade plana detaljene regulacije opštinskog puta Tovariševo – Parage, postupak komasacije u Neštinu, izgradnja puta u ulici Semberskoj, kao i sanacija opštinskih puteva – trasu puta koja vodi ulicama Novosadski put, Kralja Petra I i Svetozara Markovića u Bačkoj Palanci.

Predsednik opštine osvrnuo se i na navode da je projekat Regatne staze skinut sa budžeta.

„Regatna staza ide svojim tokom. Pojedinci pišu na društvenim mrežama da smo skinuli Regatni centar sa budžeta, što nije tačno. Skinuli smo na tekuću budžetsku rezervu. Ako budemo dobili građevinsku dozvolu, sa tekuće budžetske rezere ta sredstva će ponovo biti opredeljena sa projektno-tehničku dokumentaciju. Ukoliko ne završimo sa građevinskom dozvolom, mi ćemo ta sredstva usmeriti ka nekim novim projektima da bismo imali što bolje izvršenje budžeta“, kaže predsednik opštine Bačka Palanka.

Šušnica dodaje da je ono što sledi kad je u pitanju regatna staza, pribavljanje još 509 hiljada kvadratnih metara koje opština treba da dobije bez nadoknade od AP Vojvodine, a nakon toga neophodno je, ostatak parcela koje su u vlasništvu Republike Srbije takođe prebaciti u vlasništvo Opštine Bačka Palanka.


Pogledaj: Budi se ženski rukometni sport u Bačkoj Palanci

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here