Slava hrišćanske zajednice u Silbašu

617
Foto: Eparhija Bačka

U nedelju žena Mironosica, 3/16. maja 2021. godine, u Silbašu je proslavljena slava hrišćanske zajednice. Bdenijem uoči praznika i svetom Liturgijom na dan praznika načalstvovao je jerej Slobodan Đurđić, nadležni paroh.


Na dan praznovanja slave, na večernjem bogosluženju načalstvovao je protoprezviter Stevica Ilić, arhijerejski namesnik bačkopalanački, a sasluživali su protoprezviteri Miloš Jevrosimov, paroh titelski, Predrag Milutin, paroh bačkopalanački, i prezviter Marko Bubulj, paroh čelarevski.

Bogosluženja su pojanjem uveličali pojci iz Čelareva i Titela. Besedeći po osvećenju slavskih darova, otac Stevica je podsetio verne na radost Vaskrsenja i naše aktivno učestvovanje u toj radosti kroz svetu Liturgiju. Otac Slobodan je izrazio zahvalnost svim prisutnim gostima: sveštenicima, pojcima, vernicima iz okolnih mesta, a takođe i fararki Evangeličke crkve Jasminki Kotos Medveđ i njenim vernicima. Posebnu zahvalnost nadležni paroh izrazio je poskuričarama Mariji Stevanov i Desimirki Perišić, koje su ove godine, posle dve decenije, razrešene dužnosti i tom prilikom dobile prigodan poklon.

Svi prisutni su prazničnu radost nastavili u crkvenoopštinskoj dvorani uz posluženje i pojanje duhovnih pesama.


Pogledaj: Otvorena izložba slika ruskog umetnika Anatolija Ivakina (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here