Sportom protiv zloupotrebe i trgovine drogama – „Jedno NE – menja SVE“

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama obeležen i u Bačkoj Palanci.

114
Foto: Nedeljne novine

BAČKA PALANKA: Dana 26. juna obeležava se Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama, pa je na poseban način obeležen i u Bačkoj Palanci.


U Sportskoj hali „Tikvara“ je 19. juna odigran turnir u stonom tenisu u dve uzrasne kategorije (od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda) u ženskoj i muškoj konkurenciji. Na kraju takmičenja najuspešnijima (četiri najbolje plasirana takmičara i takmičarke) u svim kategorijama, uručene su medalje.

Pehari su dodeljeni pobednicima u starijim uzrasnim kategorijama, dok su svim učesnicima turnira dodeljene diplome.

– Takmičenje u „Tikvari“ održano je povodom 26. juna – Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama, kaže Srđan Belik, predsednik Udruženja „Nada“.

– Ovaj dan se inače obeležava u celom svetu. Naše udruženje se bavi borbom protiv bolesti zavisnosti, a odlučilo je da na ovaj način obeleži ovaj datum. Sport je, svakako, jedan od značajnih faktora u borbi protiv trgovine drogama. Upravo zbog toga smo i organizovali ovo takmičenje. Na turniru je bilo prisutno dvadeset sedam devojčica i dečaka, uzrasta uglavnom od sedam do petnaest godina. Deca su bila podeljena u dve grupe – muška i ženska, a svaka grupa je imala dve selekcije, od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda. Održavanje turnira pomogla je lokalna samouprava, zatim Kancelarija za mlade Opštine Bačka Palanka, prodavnica „Čelik“, sportska oprema „GEWO“ i Kompanija „Nectar“.Sponzori su obezbedili nagrade. Osim što su svi učesnici turnira dobili diplome i majice sa logom Udruženja „Nada“ na kojima je ispisana poruka „Jedno NE, menja SVE“, najuspešnijim takmičarima i takmičarkima u svim kategorijama dodeljene su medalje.

Pehar je uručen samo pobednicima u starijim uzrasnim kategorijama, od petog do osmog. Udruženje „Nada“ bavi se borbom protiv bolesti zavisnosti i postpenalnom podrškom. Naime, udruženje pomaže bivšim osuđenicima kada izađu iz zatvora. Pruža im postzatvorsku podršku, kako bi se lakše i brže uključili u život. Pomoć se svodi na davanje instrukcija za vađenje dokumentacije (lične karte, zdravstvene knjižice), zatim oko zapošljavanja.

Turnir je ove godine prvi put održan, a po rečima Belika, on bi trebalo da preraste u tradiciju. Pomoć i tehničku podršku u organizaciji turnira pružio je STK „Tikvara“ iz Bačke Palanke.


Pogledaj: Mario Medan – Vratio Ljižane u Superligu Srbije


 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here