Sprovedene javne rasprave za Planove generalne regulacije Gajdobre i Bačke Palanke

U izjavi za medije nakon završene sednice Opštinskog veća, zamenik predsednika opštine Mita Lačanski komentarisao je i protest održan u Bačkoj Palanci zbog seče šuma

730
Foto: Nikola Šegan

BAČKA PALANKA: Na današnjoj, 26. sednici Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka pred većnicima našlo se pet tačaka dnevnog reda. 


Između ostalog, izglasana su dva izveštaja o sprovedenoj javnoj raspravi – za Nacrt odluke o izradi Plana generalne regulacije naselja Gajdobra i za Nacrt odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije Bačke Palanke.

Komentarišući današnju sednicu, zamenik predsednika opštine Bačka Palanka, Mita Lačanski rekao je da su izveštaji o sprovedenoj javnoj raspravi u skladu sa Odlukom o javnoj raspravi koju je Opština Bačka Palanka usvojila pre dve godine.

„Mi smo u obavezi, kada se radi o velikim odlukama i projektima, da sa tim upoznamo javnost. Izmene se odnose na delove koji su prilikom izrade prvobitnog plana izostavljeni, a kasnije se pokazala potreba od strane građana i privrednika za određenim izmenama“, kaže Lačanski.

O protestu građana zbog seče šuma

Na pitanje o protestu koji je održan u subotu u centru Bačke Palanke povodom nezadovoljstva građana zbog seče šuma, Mita Lačanski kaže da tog dana nije bio u Bačkoj Palanci, ali kratko je prokomentarisao pokretanje narodne inicijative.

„Kada je u pitanju narodna inicijativa, u skladu sa Zakonom o referendumu i narodnoj inicijativi, potrebno je ispuniti ono što taj Zakon predviđa, prikupiti određeni broj potpisa i dostaviti ga Skupštini opštine“, rekao je on.

Zamenik predsednika opštine Bačka Palanka, Mita Lačanski na kraju se osvrnuo i na proces vakcinacije u našoj opštini, te dodao da je odziv zadovoljavajući i da sve protiče dobro.


 Pogledaj: Održan protest „Za život šume“. Aktivisti pokreću narodnu inicijativu

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here