Stabilna epidemiološka situacija u opštini Bačka Palanka

Dolaskom novog soja, postoji mogućnost pogoršanja situacije

819

BAČKA PALANKA: Trenutna epidemiološka situacija u bačkopalanačkoj opštini je stabilna, ali postoji mogućnost pogoršanja, ističu iz Epidemiološke službe Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović“.


Tokom juna i jula meseca, registrovana su 42 pacijenata sa kovid infekcijom i to 17 u junu i do danas 25 u julu. Dnevno u kovid ambulantu se javi oko 40 pacijenata, od toga bude obolelih 2-3 pacijenta za sada sa blažim simptomima bolesti.

Tokom cele ove godine, registrovano je 2553 pacijenata u bačkopalanačkoj opštini, a oko 100 je preminulo kao posledica kovid infekcije.

Vakcinacija se i dalje sprovodi u ambulanti Stari grad, samo radnim danima pre podne, a četvrtkom posle podne do 19 časova. Dnevno se vakciniše od 50 do 100 osoba (ukupno i prve i druge doze). Trenutno su na raspolaganju kineska Synopharm i Pfizer vakcina. Do sada je vakcinisano 16427 građana, a drugu dozu primilo je 15869 osoba. Trenutno ima dovoljan broj vakcina u Bačkoj Palanci, a nema čekanja ni gužvi kao prethodnih meseci.

Prema zvaničnim podacima, na teritoriji Južnobačkog okruga, na dan 11.07.2021. godine vakcinisano je pola miliona ljudi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here