Sud u Bačkoj Palanci dobija troje novih sudija

2936

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su u sredu (15.12.), između ostalog, Zakon o pravima korisnika usluga privremenog smeštaja u socijalnoj zaštiti i izabrali sudije koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju.


Poslanici su izabrali sudije koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, između ostalih je i  troje sudija za sud u Bačkoj Palanci.

Skupština Srbije usvojila je i Zakon o pravima korisnika usluga privremenog smeštaja u socijalnoj zaštiti, a kako je ranije rekla ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević zakon bi trebalo da unapredi njihov položaj.

Novi zakon treba da omogući zaštitu prava korisnika usluga kroz kontinuirano osposobljavanje korisnika za samostalan život i puno i ravnopravno učešće u društvu i ostvarivanju socijalne inkluzije.

Zakon takođe obezbeđuje da se usluge pružaju u skladu sa voljom i željom korisnika uz uvažavanje njegovog životnog ciklusa, etničkog i kulturnog porekla i životnih navika. Smeštaj se obezbeđuje samo kao poslednja mogućnost onima kojima nije moguće obezbediti opstanak u porodici ili usluge podrške za samostalan život.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here