Šušnica: Vanredno stanje zaustavilo javne nabavke, veći poslovi na jesen

Izvršenje budžeta Opštine Bačka Palanka za pola godine 36 posto

466

BAČKA PALANKA: Na drugoj sednici Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka između ostalog, razmatran je Izveštaj o izvršenju budžeta Opštine Bačka Palanka za period januar-jun 2020. godine.


Kako je rekla Maja Pilipović, rukovodilac Odeljenja za finansije i budžet, u prvih šest meseci 2020. ostvareno je 33,01% planiranih prihoda, dok su rashodi (realizacija budžeta) 36,22% od planiranih rashoda.

Razlog za izvršenje od nepunih 40 posto planiranih sredstava iz budžeta, predsednik Optšine Bačka Palanka, Branislav Šušnica vidi u trenutnoj situaciji u zemlji ali i u svetu oko pandemije korona virusa.

 

„Ako uzmete u obzir da 90 dana javne nabavke nisu ni funkcionisale, još smo i na dobrom putu sa izvršenjem budžeta. Trenutno imamo raspisan veliki broj javnih nabavki, ali i već potpisanih ugovora za izvršenje poslova predviđenih budžetom, tako da će i izvršenje biti mnogo veće na devetomesečnom izveštaju“, rekao je Šušnica.

On se nada da će do kraja ove godine sve planirane investicije i poslovi predviđeni budžetom biti i završeni.

„Izgubili smo tri meseca, ali se nadam da će nas poslužiti vreme na jesen da se radovi mogu završiti“, dodao je naš sagovornik.


Pogledaj: Održana konstitutivna sednica Opštinskog veća

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here