U Bačkoj Palanci obeležen Svetski dan Roma (VIDEO)

Opština Bačka Palanka je jedina opština u Srbiji koja ima romski jezik u osnovnoj školi i to u Tovariševu u OŠ "Mileta Protić".

538

BAČKA PALANKA: Svetski dan Roma obeležava se svake godine 8.aprila u cilju poboljšanja položaja Roma. Ove godine u Bačkoj Palanci održan je Okrugli sto na temu „Romkinje i Romi u Opštini Bačka Palanka“.


Radni sastanak je održan u četvrtak (08.04.) u prostorijama Kulturnog centra, a učestvovali su, između ostalih, predstavnici: Centra za socijalni rad, Doma zdravlja „dr Mladen Stojanović“, Crvenog krsta Bačka Palanka, Nacionalne službe za zapošljavanje, Romska koordinatorka ispred opštinske uprave, a sastanak je otvorila predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost, Maja Pilipović.

Pedagoški asistent, Šeća Kolompar, pričala je o Romima sa stanovišta obrazovanja, a svoje životno iskustvo iznela je Tovarišanka, Ana Đorđević, koja inače pohađa školu za odrasle kako bi stekla osnovno obrazovanje.

Opština Bačka Palanka je jedina opština u Srbiji koja ima romski jezik u osnovnoj školi i to u Tovariševu u OŠ „Mileta Protić“.


Pogledaj:

„Naselje Čerga je bruka Bačke Palanke“ (VIDEO)

Kako se Romi u naselju Čerga bore protiv korone? (VIDEO)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here