U kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ i opština Bačka Palanka

Kampanja počinje 25. novembra Međunarodni danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava

163

Republika Srbija će se i ove godine priključiti globalnoj kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koju obeležava 1.700 organizacija u preko 100 država sveta.


U kampanju se uključuje i opština Bačka Palanka. Kampanja počinje 25. novembra Međunarodni danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Cilj kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ je podizanje svesti i preuzimanje akcija za suzbijanje nasilja nad ženama.

Kao deo ove inicijative, organizuju se događaji u zemljama širom sveta, kao i u Srbiji, a znamenitosti u gradovima su osvetljene naradžastom bojom , kako bi se skrenula pažnja na važno pitanje.

U opštini Bačka Palanka ovim povodom biće osvetljen Muzej grada. Već nekoliko godina, u okviru ove kampanje osvetljeni su mnogi znameniti objekti uključujući piramide u Egiptu, Empire State Building, sedište Ujedinjenih nacija u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i objekti u našem glavnom gradu i brojnim gradovima širom Srbije.

Nasilje nad ženama i devojčicama je ogroman društveni problem i samo zajedničkim delovanjem možemo stati na put toj pošasti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here