U planu modernizacija graničnog prelaza Neštin

Traži se projektant

1228
Фото: RTV

Republička Direkcija za imovinu raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije za modernizaciju graničnog prelaza Neštin.


Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji nabavke, Plan detaljne regulacije za ovaj granični prelaz između Srbije i Hrvatske koji se nalazi u naselju Neštin u Opštini Baška Palanka, predviđa rekonstrukciju i izgradnju novih objekata zbog povećanja intenziteta putničkog i teretnog saobraćaja.

– Trenutno, korisnici prostora graničnog prelaza, pripadnici MUP-a i Uprave carina, obavljaju poslove granične kontrole u neadekvatnom prostoru, neodgovarajućih kapaciteta i kvaliteta objekata (kontejnerski objekti), kao i nedovoljne protočnosti postojećih saobraćajnica.

Planom je predviđena gradnja posebnog natkrivenog i ograđenog prostora za detaljan pregled vozila (sa kućicom za alat i kanalom za pregled vozila), sa tri parking mesta, zatim, javni toaleti za potrebe putnika s obzirom da sada postoji samo poljski WC.

Pored toga, u zoni putničko-carinskog terminala planirane su kontrolne kabine MUP-a i Uprave carina, kontrolni objekat sa prostorijom za graničnu kontrolu putnika, autobusa i prostorijom za detaljni pregled lica i prtljaga, objekat za potrebe granične kontrole i provere, pasoško-carinska kontrola (nadstrešnica) i kontrolne kabine MUP-a i UC-a (ulaz-izlaz).

Procenjena vrednost izrade tehničke dokumentacije je 10 miliona dinara bez PDV-a, a ponude se primaju do 22. juna.


Pogledaj: Priprema se strategija postkovid rehabilitacije i lečenja

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here