U proteklih pet godina 921 saobraćajna nezgoda u opštini Bačka Palanka

Svetski dan sećanja na stradale obeležava se svake godine u trećoj nedelji novembra

501
Фото: Canva

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bačka Palanka, u saradnji sa Saobraćajnom policijom obeležio je Svetski dan sećanja na stradale u saobraćaju.


U razgovoru sa vozačima sa ciljem ukazivanja na opasnosti koje prete zbog nepoštovanja pravila propisanih zakonom, vozačima su deljeni informativni leci, a istaknuto je i da na teritoriji opštine Bačka Palanka u proteklih 5 godina:

– ukupan broj registrovanih saobraćajnih nezgoda je 921

– ukupan broj nezgoda sa nastradalim licima je 608

– ukupan broj povređenih lica/teže i lakše povređenih je 608

– ukupan broj poginulih lica je 27

– poginulo je 2 pešaka, 4 biciklista, 2 vozača motociklaa, 15 vozača i putnika u putničkim automobilima. Poginulo je 4 lica u udesima gde je učesnik bilo teško teretno vozilo.

 

U proteklih 5 godina, povređeno je 64 dece dok je poginulo 1 dete. Poginulo je 4 mladih, 8 lica starijih od 65 godina koji najčešće nastradaju kao biciklisti.

Najčešće, nezgode se dešavaju u oktobru mesecu.

Prošle godine imali smo 174 saobraćajne nezgode, i četiri poginula učesnika u saobraćaju.

Uz upozoravajuće informacije i savetima za bezbednost i očuvanje u saobraćaju, akcenat je stavljen na propise koji se najčešće krše, i tako izazivaju najveći broj nezgoda.

“Na prvom mestu je prekoračenje brzine, na drugom nekorišćenje sigurnostnih Sistema – sigurnosnih pojaseva, zaštitnih kaciga i dečijih sedišta, ili nepravilno korišćenje dečijih sedišta, i na bitnom mestu je, nažalost, vožnja pod dejstvom alkohola.”


Pogledaj: Preduzetnici, turistički radnici, ugostitelji i frilenseri najavili protest za 2. decembar

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here