У септембру тендер за модернизацију граничног прелаза Нештин

Спрема се реконструкција и изградња девет граничних прелаза у Србији

617
Фото: RTV

БЕОГРАД – Републичка дирекција за имовину расписаће тендер 9. маја за предају документације за реконструкцију граничних прелаза Јаша Томић, Калуђерово, Келебија, Ђердап 1, Јабука и Љуба, као и изградњу новог прелаза Миратовац-Лојане.


Такође, у плану је и тендер за извођење радова модернизације граничних прелаза Кусјак и Нештин, који ће бити расписан 1. септембра.

Претходно су за ове послове били расписани тендери за пројектовање, али је тендер за пројектовање изградње ГП Нештин обустављен због непотпуне документације понуђача, преноси портал еКапија.

За пројектанте ГП Кусјак изабране фирме Сет Шабац, АГ институт Нови Сад и БГ Арх Београд.

Србија и Северна Македонија потписале су крајем 2019. године Споразум о успостављању новог заједничког граничног прелаза Миратовац-Лојане.

До сада су покренути, односно најављени пројекти реконструкције ГП Хоргош, Кусјак, Нештин, Годово, Српски Итбеје-Отелек, Бачки Брег Херцегсанто…

Дирекција је огласила и претходна обавештења о расписивању тендера за грађевинске радове на текућем одржавању и хитним интервенцијама на граничним прелазима у Србији вредност 45 милиона динара, а планирани датум расписивања је 15. март.

Такође, тендер за за одржавање и интервенције на електроинсталацијама планиран је за 2. март, након чега ће 10. маја бити расписан тендер за замену контролних кабина на граничним прелазима у Србији.

Тендер за чишћење граничних прелаза Богојево, Келебија, Бајмок, Ђала, Јаша Томић, Котроман, Годово, Шпиљани, Прохор Пчињски и Стрезимировић најављен је за 7. март.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here