Utvrđena cena boravka u vrtićima u opštini Bačka Palanka za 2021/22. godinu

Šušnica: Nakon izgradnje novog vrtića, moguća niža cena za korisnike

2976

BAČKA PALANKA: Na 57. sednici Opštinskog veća, održanoj u četvrtak 26. avgusta, članovi veća doneli su Rešenje o utvrđivanju ekonomske cene boravka dece predškolskog uzrasta u PU „Mladost“ Bačka Palanka za radnu 2021/2022. godinu.


Rukovodilac odeljenja za društvene delatnosti u opštini Bačka Palanka, Vera Žarković iznela je da se ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja za celodnevne oblike rada u Predškolskoj ustanovi „Mladost“ utvrđuje u iznosu od 24.800 dinara mesečno po detetu.

Učešće korisnika u ekonomskoj ceni po detetu iznosi 20% što iznosi 4.960 dinara mesečno po detetu.

Učešće korisnika usluga u ekonomskoj ceni po detetu za boravak od 4 časa iznosi 2.480 dinara mesečno.

Kada je u pitanju celodnevni program pripreme za školu, učešće korisnika u ekonomskoj ceni po detetu je 4.580 dinara, a program u trajanju od 4 časa korisnici plaćaju cenu užine po danu – 40 dinara.

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica rekao je da lokalna samouprava i ove godine pokriva 80 procenata od ukupne ekonomske cene.

„Opština Bačka Palanka nije menjala cenu i gledaćemo da sa izgradnjom novog vrtića, koji će se naći naredne godine u osnovnoj odluci o budžetu, cenu vrtića možda i smanjimo, ali povećanja neće biti“, dodao je Šušnica.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here