Velike gužve na tehničkim pregledima u Bačkoj Palanci

U Bačkoj Palanci, na termin za tehnički pregled čeka se nedelju dana.

2365
Фото: Canva

BAČKA PALANKA: Primena novih pravila, koja su na snagu stupila 6. jula, dovela je do velike gužve na tehničkim pregledima, a tome doprinose vozila koja su vraćena sa provere, jer imaju nepravilnosti.


Takođe, gužve stvara i dužina trajanja tehničkog pregleda. Do 6.jula, za jedan prosečan auto bilo je potrebno 35-40 minuta za tehnički, dok sada treba čitav sat. Za vreme smene radnici su mogli pregledati oko 13-14 automobila, a sada jedva 10. Tamo gde ima više linija za tehnički, gužve su manje, ali ih ima.

Snimanje kompletnog toka pregleda je znatno usporilo čitav proces.

Kada automobil stigne na tehnički i ako se ustanove kvarovi, vlasnik ima rok od tri radna dana da ih otkloni i dođe opet na tehnički gde se u tom slučaju samo pregleda ono što nije bilo ispravno prvi put.

Ukoliko se na tom drugom, povratničkom pregledu, opet ustanovi neka nepravilnost, vozilo ne može proći tehnički pregled, već mora ponovo kod majstora sve dok ne bude potpuno ispravno.

Kada radnici na tehničkom pregledu vrate automobil zbog nepravilnosti, pa vlasnik dođe za tri dana i ustanovi se da nije sve popravljeno, u tom slučaju vlasnik sledeći put kad dolazi mora da radi čitav tehnički pregled iznova, a ne samo ono što nije bilo ispravno.

Kako saznajemo od radnika na tehničkim pregledima u Bačkoj Palanci, najviše se vraćaju vozila kojima nisu ispravne kočnice, elektro instalacija, maglenke, podizači stakla, brisači i slično.

Ono što treba da znaju svi vlasnici automobila kad dođe vreme za tehnički, da moraju dosta ranije zakazati i da se spreme na čekanje.

U Bačkoj Palanci, na termin za tehnički pregled čeka se nedelju dana.

Pripremite se za tehnički pregled da vas ne bi vraćali, a kako da se pripremite, pogledajte OVDE.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here